Thuja

Nåletræs hæk er en almindelig hæk i haver i hele Europa og Nordamerika. Ikke kun tilbyder de en masse privatliv, men de skaber også en smuk, naturlig atmosfære i din have. Livets træ er en nåletræ, der er meget brugt som en hækplante. Disse nåletræer er populære for deres gode kvaliteter: de er stærke og sunde, de passer godt til forskellige havedesigner og de kræver ingen særlig vedligeholdelse. Derudover sikrer de altid en meget kompakt hæk. Nok grunde til at plante thuja i din have!

Der er forskellige typer livets træ, som alle har deres egne unikke egenskaber, såsom det vestlige livets træ ‘Brabant’ eller det kæmpestore træ ‘Martin’. Hvis thujaen ikke er helt planten for dig, kan nedenstående tip også anvendes på andre nåletræer som barlind, leylandii og Californien cypress.

Plantning thuja: hvornår og hvordan

Livets thuja-træ kan plantes hele året rundt. Det er dog ikke klogt at gøre dette på en frysedag. At plante thuja er ikke et meget vanskeligt job, men tag en fridag, hvis du vil bygge en hæk. Du skal grave en skyttegrav, hvor thujahækket skal være. Sørg for, at plantegraven er dyb nok. På denne måde passer hele træets rodkugle i grøften. Tilsæt derefter plantejord eller pottejord til plantegraven. Denne jord indeholder mineraler og næringsstoffer, som livets thuja-træ kan udnytte godt.

Det tilrådes at våde rødderne, inden planterne placeres i jorden. Sørg for, at nåletræerne alle er lodrette og pænt i en lige linje. Ellers bliver din hæk snart ujævn, hvilket ville være en skam. Når alle hækplanter er i jorden, er det tid til at grave grøften. Tryk jorden godt ned, så træerne er fast i jorden. Giv derefter thujaerne masser af vand. Dette vil give dine planter den allerbedste start, og de vil vokse til en smuk nåletræshæk uden anstrengelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *