Thuja

Thuja Emerald ligner meget thuja ‘Brabant’. Begge nåletræer er dyrkede former for Thuja occidentalis eller – som det kaldes på hollandsk – livets vestlige træer. Disse nåletræer er hjemmehørende i det østlige Nordamerika, men trives også i det hollandske klima. Det betyder ikke noget, om de er i solen eller i skyggen. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, hvis jorden, hvor du planter din thuja, ikke er for våd eller for tør. Er det tilfældet, eller er jorden godt drænet? Så kan denne smukke thuja hæk vokse i din have.

Hovedforskellen mellem thuja ‘Emerald’ og thuja ‘Brabant’ er i artens bladfarve. Så lad dit valg hovedsageligt afhænge af, hvad du synes er smukkere: den elegante smaragdgrønne af Thuja ‘Emerald’ eller det friskere grønne løv og den gule nye skyde af Thuja ‘Brabant’. Derudover vokser thuja ‘Emerald’ mindre hurtigt end thuja ‘Brabant’. Dette gør thuja ‘Emerald’ til en særlig nåletræsart med lav vedligeholdelse, som i modsætning til de fleste andre nåletræsarter også kan plantes i en mindre byhave som en privatlivshæk.

I øvrigt kan træet i det vestlige liv leve i mere end tusind år. Du vil nyde denne thuja hæk i lang tid fremover. Thuja ‘Emerald’ er meget holdbar og modstandsdygtig over for forurenet bylugt. Kun vedvarende tørke og kraftig vind kan beskadige disse stedsegrønne hækplanter. Det bedste sted for thuja ‘Emerald’ tilbyder derfor en vis beskyttelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *