Hækplanter Liguster

Hækplanter Liguster er en rigtig hækplante og de fleste vil købe den og bruge den som hækplante. Selvom dette lyder logisk, er det faktisk slet ikke så indlysende. Ingen plante vokser naturligt i en hækform.

Hvad gør ligusteren så populær som hækplante? Hvorfor er det en god idé at bruge ligusteren som hæk? Og har liguster også ulemper som hækplante?

Liguster som hæk: fordelene

Ligusteren er en populær hækplante af flere årsager. Det kan vokse flot højt og er derfor meget velegnet som havehegn. Denne plante har også en tæt vane med små blade. Det betyder, at ligusteren danner en flot synstæt hæk om sommeren.

Fugle elsker ligusterens tætte struktur og bygger gerne deres reder mellem grenene på denne hækplante. De elsker også de små bær, der vokser på ligusteren om sommeren.

Den tætte habit og små blade har en anden fordel: Ligusteren kan nemt beskæres til en pæn form, uden at skulle klippe blade. Dette i modsætning til for eksempel kirsebærlaurbær, som altid vil se lidt rodet ud på grund af sine store blade.

Så enhver, der leder efter en meget formel hæk, er kommet til det rigtige sted med ligusteren. Til sidst kan vi også nævne, at en ligusterhæk simpelthen har et charmerende udseende. De lyse grene og lysegrønne blade giver et smukt, solrigt udseende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *